Ясен Тодоров: Огромната част от съдиите, прокурорите и следователите са честни и почтени

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Председателят на Етичната комисия във ВСС Ясен Тодоров заяви в предаването „Още от деня“, че ще приключи мандата си с негативи лично за него. „Отношението на обществото към съдебната система е ясно. Моето появяване в телевизионните студия концентрира това отношение върху мен и аз съм обект на общо недоволство“, каза той.

„Далеч не мисля, че ВСС в настоящия му състав е вреден, както не е бил вреден никой ВСС преди това“, коментира Ясен Тодоров по повод нападките на адвокат Михаил Екимджиев, че този ВСС е най-вредният, откакто тази институция съществува. „Нашият Висш съдебен съвет върши огромна по обем работа, несъизмерима в пъти с това, което са вършили предишните съдебни съвети“, обясни Тодоров. По думите му обществото е много зле настроено към съдебната система. „Тя е най-удобният грешник за всички злини, които се случват последните 25 години в държавата и всеки гледа да си измие ръцете с нея“, посочи той, като уточни, че тя далеч не е перфектна.

„Огромната част от съдиите, прокурорите и следователите са абсолютно честни и почтени хора, добри професионалисти, и си вършат своята работа кой както може“, заяви той. Според него не само съдебната система, а много обществени сфери се нуждаят от реформа.

Акценти