За предизвикателството да обучаваш учители и да бъдещ учител

За предизвикателството да обучаваш учители и да бъдещ учител
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В предаването ще видите:

За предизвикателството да обучаваш учители, да бъдещ учител, както и за проблемите в обучението на педагогическите кадри - разговор с доц. Траян Попкочев, декан на Факултета по педагогика към Югозападен университет и доц. Красимира Марулевска.

Благоевград се включи в инициативата „България пее“, по повод  90-годишния юбилей от създаването на Българския хоров съюз. Гостува ни диригентът Христо Кротев, който ще разкаже  и какви са перспективите пред младите таланти в това изкуство.

Ще разберем какво искат хората на изкуството, днес е протестът на гражданска инициатива „Българска култура“, която обединява творци от всички културни институции в страната. И ще си спомним за един художник от Благоевград, оставил ярка следа в културния живот на страната – Стойне Шаламанов. Повече за неговия творчески път ще разберем от директора на Общинската художествена галерия Иван Милушев.

Вижте и репортажи с актуални и културни теми от страната:

Километрични задръствания се образуват на Аспаруховия мост във Варна след началото на дългоочаквания ремонт на съоръжението.

В Рилския манастир вече има медицинско лице, което може да окаже първа помощ на туристите и на монасите при необходимост.

Овцевъди от русенско твърдят, че агнешкото и овчето месо се изкупува от тях на много ниска цена, която не покрива разходите за производството.

Продукцията на българските производители, която се продава в общинските пазари в Пловдив, ще бъде специално обозначена

Пътуването през времето и пространството е възможно в първата изцяло виртуална стая направена в София.

По Оперативната програма "Развитие на човешките ресурси" се реализират дейности за повишаване на възможностите, които бюрата по труда предлагат за търсещите работа и работодателите.

В петричкото село Дрангово с военен ритуал беше отбелязана 100-годишнината от освещаването на военния паметник „Дрангова чешма”, посветен на загиналите български воини от 5-ти пехотен Македонски полк с командир полковник Борис Дрангов.

В Регионалния исторически музей в Благоевград откриха първата самостоятелна изложба на художника Стойне Шаламанов по повод 80 години от рождението му.

Ученици от 6–ти и 10–ти клас от Математическата гимназия в Русе влизат в ролята на преподаватели.

26 платна от Ванко Урумов, създадени през 90-те години на миналия век, са подредени в Градската художествена галерия във Варна.

Необходима е модернизация на стадион Пловдив, за да има възможност за провеждането на различни спортни състезания.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад