Започна "Ръкописът" на БНТ1

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Снощи започна "Ръкописът" и зрителите на Българската национална телевизия имаха възможност да проследят началото на новия формат на БНТ1. Началото беше дадено официално пред Националната библиотека. Гости в студиото на "Денят започва с култура" бяха победителят във формата доц. Георги Бърдаров и Денис Българанов - също финалист.

"Лично аз много се колебаех дали да участвам. Една от най-големите ми спирачки беше, че си представях, че това е за по-млади хора. Парадоксално на тези мои притеснения станах най-близък във формата точно с най-младия участник Денис. Записах се да участвам, тъй като обичам предизвикателства и това е едно много интересно за мен предизвикателство", каза Бърдаров.

"Изпратих си документите 2 часа след крайния срок. Аз бях решил да не пращам, но майка ми ме посъветва да участвам", сподели Българанов.

"Ръкописът" беше много добре от гледна точка на професионално развитие и опит", продължи той.

Бърдаранов разказа за формата и каза, че е много по-различни от другите реалити формати. "Създава се една общност на хора, които са креативни и наистина между нас, самите участници, е по-скоро приятелска атмосферата, отколкото конкурентна", каза той.