Започва турнето за късометражното кино „КиноLove”

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Николай Стоичков обясни какво предстои в турнето на No blinк. Докато през лятото късометражните филми са били показвани в летните кина, сега, през есента това ще става на закрито в кинотеатрите из страната. Две години поред платформата беше част от инициативата Лятно кино с БНТ1.


Стартът на турнето е в Ловеч на 13 октомври, следващата спирка е Пловдив на 3 ноември, на 18 ноември - във Враца и на 1 декември - в Благоевград. Селекцията е от четири филма като целта на организаторите е да има филм за всеки зрител - има анимация, документалната-приключенска поредицата "Да се изгубиш нарочно", сериалът "При щангистите", който върви по БНТ1 всяка сряда, и "Охлюви" на Албена Пунева.


Албена Пунева изрази благодарност на организаторите, че оказват внимание на късометражното кино и създават възможност на създателите му да се срещнат на място с публиката, което е най.ценното за твореца.

Що се отнася до "Охлюви", този филм е с времетраене 26 мин., финансиран е от Националния филмов център. Завършен е през 2017 г. Той е по сценарий на покойния Красимир Крумов - Грец, играят обичани актьори.


Темата е за простите и най-важните неща: "отношенията между хората, за другия до теб, за близкия човек до теб, за този, който споделя различни възгледи и има различен социален статус, как да живеем заедно и кое ни движи да сме заедно".