„Здраве в чинията”- супата на Мадона

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

„Без значение кой си, какво си направил и откъде идваш, винаги можеш да станеш по-добра своя версия”, казва 58-годишната супер звезда Мадона. Да, добре чухте, тази уникално стегната, секси и неуморна жена е точно на 58! И е от малкото красавици, за които никой не вярва, че дължат младоликия си вид не на добрите пластични хирурзи. Тук определено помага не скалпелът, а ножът и вилицата. Тоест уникалният хранителен режим на звездата. Преди време всички в Холивуд полудяха по нейната макробиотична диета. Тайната на хранителния режим е образуващата се в тялото бактерия, която предпазва организма от болести и поддържа тонуса. И ако се чудите за кои точно бактерии, „отглеждани” в организма, става въпрос, това са пробиотиците. Те се грижат за имунната система, помагат на храносмилателните процеси, усвояването на витамини и предпазването от множество заболявания. Най-лесният начин да си ги набавим е киселото мляко. А Мадона го прави с редовна консумация на японската супа чудо – МИСО. Така се казва чудодейната подправка от Страната на изгряващото слънце. Самата подправка се приготвя от ферментирал ориз, ечемик или соя, накиснати във вода, сол и гъбата Шитаки, която отлежава в кедрова бъчва за около 3 години. Класическото мисо се прави от соя. Получава се гъсто пюре, което се използва за приготвянето на различни сосове, основни ястия и, разбира се, прочутата японска супа. Необходими продукти: 4 ч.ч. бульон даши, 3 с.л. мисо, 1 с.л. сушени водорасли уаками, 1 глава лук, нарязана на ситно, 1 морков, нарязан на кубчета, около 150 г сирене тофу, нарязано на кубчета.

Начин на приготвяне: В купичка накисвате сушените водорасли. След като сте нарязали зеленчуците, ги задушавате, за да омекнат. Загрявате бульона даши и прибавяте мисо подправката. Най-важното условие е да не оставяте сместа да заври, след като сте прибавили подправката! Сипвате в бульона зеленчуците и тофу сиренето. Накрая добавяте и водораслите. Махате от котлона и сервирате в купички. У нас приготвянето на японската супа мисо е трудно начинание, тъй като голяма част от автентичните съставки не се намират лесно. Затова може да използвате заместители. Например вместо даши обикновен зеленчуков бульон, или вместо водорасли – спанак.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад