Жельо Бойчев за неизвестните пред БСП, съставянето на правителство и КТБ

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

На заседание на градската организация на БСП, което продължава и в този час, изказванията са критични и се анализира представянето БСП в София на извънредните парламентарни избори. Оттук нататък ще бъдат предприети съответни мерки, това заяви в студиото на "Още от деня" Жельо Бойчев, депутат от "БСП - лява България". Част от промените започват от софийската организация на партията, посочи той и допълни, че "няма как при такава тежка загуба да не се предприемат радикални мерки".

По повод на разговорите за сформиране на правителство, Бойчев каза, че има усещането, че определени договорки вече са направени, като уточни, че една част от тях са уточнени преди изборите. "И в голяма степен в момента се търси подходящата форма, в която да бъдат облечени и да бъдат представени на обществото, включително и на външните партньори на страната ни."

Жельо Бойчев посочи, че единствено БСП и Атака няма да подкрепят бъдещо правителство, така че неговата собствена формула за състава му е близка до тази, предложена от "Още от деня", а именно /ГЕРБ+РБ/ + /ПФ+АБВ/. По думите му 190 са гласовете, които биха подкрепили правителството.

8-партиен парламент е много фрагментиран и проблемът няма да е в съставянето на правителство, а в това какво може да реализира това правителство.

Жельо Бойчев коментира и темата "КТБ". Той беше категоричен, че ситуацията вече е такава, че правилно решение при нея няма. Той беше категоричен, че случаят КТБ носи риск за цялата банкова система.