„Брайтън 4“ на Леван Когуашвили открива есенното издание на юбилейния 25-и София Филм Фест

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

От 14 до 30 септември любителите на киното могат да се насладят на есенното издание на юбилейния 25-и София Филм Фест.

Официалното откриване на форума е на 14 септември с премиерата на филма „Брайтън 4“. Това е най-новата творба на грузинския творец Леван Когуашвили. Режисьорът гостува в предаването, заедно със Стефан Китанов - директор на фестивала.

Лентата пресъздава историята на баща и син, които постепенно преоткриват истини един за друг и попадат в странния микрокосмос на Брайтън Бийч в Бруклин, където ще опознаят живота на емигрантите и „истинската Америка“.

Филмът е копродукция между Грузия, Русия, България и САЩ с подкрепата на ИА „Национален филмов център“. Продуцент от българска страна е Арт Фест  в лицето на Стефан Китанов и Мира Сталева.

Стефан Китанов сподели, че е много щастлив, че точно този филм ще открие фестивала. "Филмът сякаш е направен за откриването на София филм фест. Хубаво е когато в началото на един фестивал има филм, който дава добра енергия", каза Китанов.

Леван Когуашвили сподели, че е имал трудности, защото филмът е сниман в Ню Йорк с малък бюджет. "Вече се чувствам облекчен и в един момент си мислех, че това може би ще е последният ми филм, но сега имам нови планове, надявам се отново със Стефан Китанов", каза режисьорът в студиото на "Култура.БГ".

Вижте разговора във видеото.

 

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад