„Калейдоскоп 2“ – новият сезон на академичен цирк Балкански

Предаване: 100% будни, 04.04.2023

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Само след дни предстои премиерата на 23-я спектакъл на доайена на българското цирково изкуство - акад. Александър Балкански. С Александър Балкански-син разговаряхме за предстоящето събитие.

Цирковият спектакъл „Калейдоскоп 2” е 23-то авторско сценично шоу на доайена на българското цирково изкуство - акад. Александър Балкански, продуцент и постановчик на Академичен цирк „Балкански“. В него участват артисти от 8 държави – Италия, Колумбия, Беларус, Парагвай, Украйна, Бразилия, Полша и България.

В програмата зрителите ще се насладят на атрактивни партерни и спиращи дъха въздушни номера, на професионалните ни балерини от Украйна и Беларус, на невиждани от десетилетия изпълнения и много други. За веселото настроение на децата от всички възрасти ще се грижат двама соло клоуни – любимецът на малките ни почитатели Рико от Полша и слабостта на големите ни фенове - Луис Мила от Бразилия.

Любимият на поколения българи екстремен номер „Глобус на смъртта”, ще се изпълни от шест мотоциклетиста от далечните Колумбия и Парагвай – „Хел Райдърс”.

И тази година, шапитото на Академичен цирк „Балкански” ще се монтира посредством иновационния способ „Арките”. Зрителната зала на цирка е без всякакви подпорни колони и визията й е като на луксозна стационарна сграда. Съоръжението отговаря на всички експлоатационни стандарти на ЕС, сертифицирано е с TÜV и е производство 2020 г. на световноизвестните италиански майстори на циркови конструкции Карло и Умберто Анчески. Академичен цирк „Балкански“ от 12.10.2022 г. е носител на Европейския сертификат за качество Bic Top Label – отличие от специализирана комисия в Европарламента и е своеобразен цирков еквивалент на наградите „Мишелин“, които се присъждат на водещите ресторанти в света.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад