„Разговори с Маргарита Младенова“ - книга за живота и творчеството ѝ от Стефан Иванов

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Маргарита Младенова е основател на Театрална работилница "Сфумато" и неин директор от 1989 г. Професор в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", режисьор в "Сфумато" и гост-режисьор в редица театри в България и чужбина. Представленията й участват във всички театрални форуми в България и в над 60 международни театрални фестивала по света и са отличени с множество международни награди. 

„Разговори с Маргарита Младенова“ е книга за нейния живот и творчество. Съавтор е поетът и писател Стефан Иванов.

"Искрено се надявам това да е първият том от поне няколко," споделя Стефан Иванов в студиото на "Денят започва". "Самата идея ми хрумна преди 8 години. Ние бяхме работили вече заедно по "Медея, майка ми" и "Между празниците", бяхме правили "Малки сезони", което предстои тази година и открих, че това е един от най-добре говорещите и артикулиращите себе си и работата си хора, които съм срещал и които познавам, с които съм работил и много уважавам."

"Тук става въпрос за нейното начало в театъра, за продължаващата й работа, но най-вече за една любов - едно дълго, дълго, дълго обяснение в любов към работата с живи хора и с живи текстове тук и сега," топълва той.

"Появата на тази книга беше за мен една от малкото приятни изненади, която съм имала в дългия си живот в театъра, защото преди осем години той ми каза "Искаш ли да започнем едни разговори с перспектива" и аз казах "Искам", и около два часа в седмицата той ме питаше и аз отговарях. Това беше толкова спонтанно и по възможно най-добрия начин -въпросът да ти отвори чекмеджето и да ти потече разказа или монолога, че не е имало никаква авторедакция," разказва Маргарита Младенова.

Вижте целия разговор във видеото.    

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад