20 април - международен ден на свободния печат

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

 

20 април е международен ден на свободния печат.

По този  повод гости в студиото са журналистите Георги Милков и Ирина Недева.


"Това което виждаме е, че политиците в България не се вълнуват, ядосват се, търсят врагове от вътре, които разобличават състоянието на свободата на словото,не разпознават проблема, това виждаме до този момент", според Ирина Недева.

"Независимо слово трудно ще се получи, ако няма кой да помогне затова, а трябва да помогне цялото общество. Ако ние сме на 112 място, не е виновен само някакъв лош политики, това е проблем на цялото общество и в момента в който обществото разбере това, тогава ние можем да погледнем тези проблеми в лицето си и да потърсим сметка, защо сме на 112 място, при положение, че медиите ни не са превзети от държавата, а Унгария е на 92", коментира Георги Милков.

Ирина Недева допълни, че качеството на българската журналистика е такова заради определени дефекти на политическата и журналистическата среда, и ако не си дадем сметка защо е така, няма как да стане по-добре.

"Оптимист съм за българските медии, защото има млади журналисти, ново поколение, родени след 89-а година, бъдещето на българската журналистика е светло", заяви журналистът Георги Милков.

 

Целият разговор, вижте във видеото.