33. издание на наградите "Музикант на годината"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

На 31 май ще бъде обявен победителят в националната анкета на предаването за класическа музика "Алегро виваче" на програма "Хоризонт" на БНР. Това ще се случи на галаконцерт от 19 ч. в Първо студио на БНР.

Тази година публиката избираше сред едни от най-изявените творци на България - перкусионистката Виви Василева, диригентите Георги Димитров, Григор Паликаров, Деляна Лазарова, Емил Табаков и Павел Балев, оперните певици Красимира Стоянова и Соня Йончева, цигуларите Лия Петрова и Светлин Русев, пианистите Людмил Ангелов, Надежда Цанова и Пламена Мангова.

На церемонията ще бъдат излъчени и победителите в категориите "Ансамбъл на годината", "Млад музикант на годината", "Музикален педагог на годината" и "Музикален проект на годината". За осми път ще бъде връчена и наградата "Олга Камбурова" в подкрепа на млад талант, която се определя от екипа на "Алегро виваче".

Ирена Гъделева и Татяна Иванова, музикални редактори и водещи на предаването за класическа музика „Алегро виваче“ на програма "Хоризонт" разказват повече за предстоящото събитие. Вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад