52-ро издание на Международния фестивал "Софийски музикални седмици"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Традиционно МФ "Софийски музикални седмици" ще се проведе в периода 22 май - 01 юли във формат от над 50 концертни прояви с 400 участници от 14 държави. В студиото на "Култура.БГ" за предстоящите събития разговаряхме с доц. д-р Момчил Георгиев.

52-ят Международен фестивал  МФ "Софийски музикални седмици" се провежда под патронажа на президента на Република България Румен Радев. Съорганизатори са Министерство на културата, Столична община и Софийската филхармония. Фестивалът е част от Календара на културните събития на Столична община за 2021 г.

Поканени са артисти от Австрия, Босна и Херцеговина, Бразилия, Германия, Италия, Република Северна Македония, Полша, Русия, САЩ, Унгария, Финландия, Франция, Южна Корея и България. Организирани са редица съпътстващи събития: изложби, представяния на книги, премиери на компактдискове, майсторски класове, лекции и конференции, част от които онлайн - предвид настоящата ситуация.

Фестивалът ще бъде открит с тържествен концерт с представителните състави на Национална музикална академия "Проф. Панчо Владигеров"  "100 години НМА" и документална изложба "Музикалната памет на България - слава и традиции".

Програмата на фестивала можете да видите ТУК.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад