А. Иванов: ГЕРБ ще предложи допълнителни възнаграждения за лекарите и медицинския персонал от догодина

В предаването
Части от предаването
Всички броеве



Бюджетът за 2021 е реалистичен бюджет, изготвен в безпрецедентна криза - здравна, икономическа, финансова. Заложен е дефицит от 3.9%, който е най-ниският в Европейския съюз, каза депутатът от ГЕРБ Александър Иванов, член на комисията по бюджет и финанси в НС. В "Още от деня" той коментира някои от параметрите на бюджета и отхвърли критиките, особено относно неговата разходна част.

Иванов защити предвидените социални разходи за повишаването на минималната пенсия и за детските надбавки, като ги определи като действие, което е дори закъсняло.

Не лява политика и популизъм, а грижа за бизнеса и хората - както за тези, които са загубили работата си, така за тези, които имат нужда от по-висок социален стандарт, като пенсионерите. Така Иванов оцени поетите от правителството социални ангажименти. Той отхвърли и опасенията за влизането на страната ни в дългова спирала с аргумента, че икономиката ни е стабилна, с най-нисък дефицит и с ниски дългове.

По отношение на заплащането на медицинския персонал Иванов заяви, че от ГЕРБ имат предложение за по-справедливи възнаграждения на медицинския персонал.

"Ние от ГЕРБ ще внесем предложение между първо и второ четене на бюджета всички лекари да получават 600 лв. допълнително от следващата година, медицинските сестри - 360 лв., а сенитарите - 120 лв.".

Лекарското съсловие обаче трябва да помисли върху насоки как да се постигне адекватна начална заплата на младите лекари, смята депутатът от ГЕРБ.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад