Адвокат Марковски: Реформата за главния прокурор е като буря в чаша вода

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Думата криза може да стане и възможност, когато говорим за съдебната реформа. Може при правилен подход това да бъде великолепна възможност, за да се подобрят значително нещата. Това коментира в сутрешния блок "Денят започва" адвокат Марин Марковски.

Реформата на правосъдието означава подобрение в работата на полицията, в работата на прокуратурата, съда, даже и на съдебно-изпълнителните наказания, това е погледа към всичко. Когато отделните звена не работят, тогава някъде по веригата не свети зелена светлина или няма топлината, от която се нуждаем, смята адвокат Марковски.

Промяната трябва да бъде чрез конкретни закони, което означава текстове, а не опит за реторика. Когато говорим за реформа трябва да се запитаме защо, каква е целта, допълни адвокатът.

Нека този парламент да бъде парламент на надеждата и на успеха. Затова отговорът на въпросите предстои след януари, когато се гласуват законите, заяви Марковски.

Нулева корупция звучи съвременно, модерно. Но в Наказателния кодекс има текст, който казва, че провокацията към подкуп се наказва, тоест това означава, че този текст трябва да отпадне. Подкупът е като изневярата в доброто семейство - всички го крият, то е между двама души. Въпросът е това престъпление да бъде разкрито, категоричен е правозащитникът.

Нулева корупция означава ефективно разкриване на престъпленията, това е силата на закона, категоричен е той.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад