Аферистът

Капиталът е опиат и може много да боли...

Държава: Уругвай, Аржентина, Германия
Година: 2019
Времетраене: 97 минути
За продукцията

Финансов пародиен трилър

По романа "Тъй рече брокерът" на Хуан Грубер
Режисьор: Федерико Вейрох
В ролите: Даниел Хендлър, Долорес Фонци, Луис Мачин, Херман Де Силва и др.
Проукция: Pandora Film production

Филмът "Аферистът" е създаден по романа на Хуан Грубер от 1979 - "Тъй рече брокерът".

Режисьорът Федерико Вейрох представя финансов трилър с тайни, страст и тъмен хумор от света на капитала през 70-години на ХХ век в Уругвай и стига чак до...Швейцария. Историята е за пари и още пари...Главният герой е финансов брокер, започнал от нищото, преминал през затвор, рекети, инфаркт, но запазил състоянието си с цената на всичко или не съвсем...

Историята се връща в Монтевидео през 1956, когато Умберто Браусе започва работа при успешния финансист Швайнщайгер и бързо проявява интерес към неговата дъщеря Гудрун, с която трайно се свързва. Швайнщайгер е опитен играч и може да бъде много етичен, но неговото протеже и вече зет бързо попада в кръг от корумпирани политици, мръсни пари и скрита финансова търговия. Браусе знае, че върши лоши неща, че нарушава закона и предава семейството си, но не може да каже "Не", защото: "Нашата цел бе не да печелим уважение и похвали, а пари. Животът е пари, да се радваш на всяка спечелено и похарчено пени".

В тази финансова магия Браусе не може да прецени докъде ще стигне...

През 70-те години в Уругвай икономиката е пълна с измами. Фирми и институции фалират, на власт е военно правителство, истината е зад решетките и пазарът се явява идеално място за укриване на пари от някои сектори на Бразилия и Аржентина. Пътят им води към швейцарски банки. Това е времето, в което Умберто Браусе прави своя голям скок, търгувайки с валута на гърба на своя тъст - уважаван ветеран в бизнеса на капитала. Притиснат от политици, трафиканти и новите служби, Браусе не може да излезе от ситуацията, дори и в болница. Накрая залага и семейния бизнес, за да изпере най-голямата сума пари, която някога е виждал. Но...за парите изход винаги има.

"Никой не знае откъде ще дойде ударът".

"Дори най-порядъчният и отегчен нотаруис ще ви каже, че животът е непредсказуем".

"Аз съм Умберто Браусе и съм брокер. Ние брокерите сме коренът на злото и сме винови за всичко гнило в този свят. Ние продаваме пари".

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад