Айнщайн: Теория на любовта

Случаен романс с ядрени интереси

Държава: Русия
Година: 2013
Времетраене: 45 минути
Айнщайн: Теория на любовта
За продукцията

4-сериен телевизионен филм
Драма

"Айнщайн: Теория на любовта" създава още една страница от историята на Алберт Айнщайн, в която относителността е не само теория.

Сюжетът е за спонтанен и сложен романс на Гения с рускинята Маргарита Коньонкова в Ню Йорк. Съпруга на известния, но болен склуптор Сергей Коньонков, Маргарита е умна и красива, ухажвана от Рахманинов и Шаляпин. Тя е желан гост в богатите домове и често обсъждана в светските среди, а след срещата й с Айнщайн още повече...

Пристигнал от родната Германия в САЩ, след "Теорията на относителността", физикът има нова задача - разработка на ядрено оръжие.

Съпругата му е починала и ученият изглежда не се интересува от жени, освен от атоми. Но Айнщайн се влюбва за пореден път, а Коньонкова, въпреки флиртовете и клюките, няма да остави съпруга си. Връзката й с Айнщайн обаче се оказва важна за разни цели и намерения в сянка.

Двамата се срещат тайно, зад тях дебне още по-голяма тайна с голямо внимание от службите за разузнаване и от някои "загрижени за бъдещето" фигури като Опенхаймер и Ротшийлд. Този романс не е за любов, а само временно отклонение от "прогреса" и войните в света.

Златна Романова

Делото "Опенхаймер"

"Геният Айнщайн"

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад