Акад. Богдан Петрунов: Вече сме в развитата четвърта вълна на пандемията

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ние сме не в началото, а вече в развитата четвърта вълна на пандемията. Днес имаме 2090 заразени, 109 починали. Това са цифри, които  дълбоко ме смущават, особено броят на починалите. Това е много сериозен проблем, който показва, че не са ефективни мерките на цялото ни общество. Това каза акад. Богдан Петрунов в „Още от деня“.

„Колкото и строги мерки да въвеждаме, ако не ги спазваме, те нямат никакъв смисъл. Трябва да разберем, че нищо друго не може да ни спаси, освен масова имунизация“, категоричен беше Петрунов.

Според него причината българите да не се ваксинират е в народопсихологията – да не се вярва на управляващите, тези, които са над народа. 

„Трябва да се прави разлика между заразени и болни. В целия свят расте броят на заразените, но броят на болните и на смъртните случаи намалява. Това показва, че има резултат от имунизацията“, изясни Петрунов.

Академикът сподели недоумението си, че негови колеги с добро медицинско образование, говорят против ваксините.

„В медицината две са крупните постижения, които са спасили човечеството. Това са антибиотиците и ваксините, без тях човечеството днес щеше да е наполовина“, каза той.

Вижте целия разговор във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад