Александър Ненков, ГЕРБ: Ще дойде време, когато ще се върнем към хартиената бюлетина

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

ГЕРБ беше първата партия, която реално въведе използването на машини за гласуване и затова на последните избори имахме с 9 000 повече - реално само 3 000 секции останаха без машини. Не е случайно, обаче, че по-развити от нас европейски държави са се отказали от използването им, отбеляза в студиото на “Още от деня” Александър Ненков - заместник-председател на парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

“Не е достатъчно само да звучи хубаво едно нещо - то трябва да е реалистично и най-важното за едни избори - да гарантира прозрачността и честността. Кажете ми един по-сигурен начин от този да влезете в една стаичка, да си напишете с химикалка на лист, който не идентифицира дали сте вие или някой друг, и да си пуснете бюлетината”, продължи той.

Депутатът от ГЕРБ отбеляза, че порочните практики - например, купуването на гласове и корпоративният вот, са нещо, което се случва извън изборните секции.

“Твърдя, че България прави честни избори. Жалко е, че политическата класа не е дозряла дотам, че да не се оправдава за хубавите и лошите неща с изборните правила”, добави той.

Александър Ненков беше категоричен в прогнозата си:

“Запомнете ми думата, че ще дойде време, когато… ще поставим под въпрос честността на вота от тези машини и като нищо ще се върнем отново към хартиения начин на гласуване. Машината все пак носи своите много сериозни рискове.”

Какви теми още коментира  заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС вижте във видеото!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад