Александър Симов: Правителството съществува и ще помогне на всеки в тази криза

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В ситуация на такава безпрецедентна каскада от кризи, в която се намира България, основната задача на управлението е да осигури максимална защита на повечето български граждани, за да не се усещат те сами в тази криза. Заложихме в бюджета 20 милиарда, сега увеличаваме с актуализацията с 2 млрд. социалните плащания. Това е най-голямата реформа, която на този етап може да се направи. Това каза Александър Симов от БСП в предаването "Още от деня".

"Най-важното е хората да знаят, че в тази криза те разполагат с повече средства, че пенсиите ще бъдат увеличени, въвеждаме нулева ставка за ДДС на хляба, 9% ДДС за електроенергия и топла вода. Опитваме се с пакета от мерки, да покажем, че държавата си е на мястото и ще компенсира всички загуби", каза още Симов.

"Не сме се отказали от реформи. Правителството съществува и ще помогне на всеки в тази криза. Това е огромен вид напредък като мислене от това, което държавата правеше", поясни Александър Симов.


Той заяви още, че има серия от мерки, които въвежда правителството. "Данъчните облекчения за дете скачат с 1 500 лв., които на всеки три месеца ще бъдат изплащани отделно. Опитваме се да покажем на всеки потребител, че няма да бъде оставен в тази криза", подчерта отново Симов.

"Сега подходът е сменен, в центъра застават обикновените хора и това по същество е реална политическа реформа", заяви Александър Симов.

"Участвайки в това правителство, ние от БСП казахме, че в това управление е необходимо да има един социален вектор. Смятам, че успяваме да устоим своите идеи", каза Симов.

Той заяви още, че взимането на още заеми не трябва да се драматизира. "Когато си в ситуация на криза, когато е необходимо да се компенсират българските граждани, заемът може да бъде полезно решение. Това правителство ще покаже много ясно къде отиват парите", допълни Александър Симов.

Вижте целия разговор във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад