Ало, Космос! Говори България! – третото издание на младежкия научен фест

Предаване: 100% будни, 20.06.2023

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Младежкият научен фест „Ало, Космос! Говори България!“ е организиран от националния "Space & Seam" клъстер и Атлантическия Клуб в България, с решаващата подкрепа на посолството на САЩ у нас и НАСА. 

Третото издание на феста е планирано за 29 юни 2023 г., четвъртък, отново в София Тех Парк. Целта му е да разпали въображението на децата и младежите в България, да ги насърчи да мислят, мечтаят и планират, да следват кариера в областите на науката, технологиите, инженерството, изкуството и математиката и да намират решения чрез науката. 

Темите отново са: Космос и Вселена, черни дупки, телепортация и квантово криптиране, пътешествие във времето, клониране и живот до границите на безсмъртието, Антарктида и изобщо всичко, за което Жул Верн и фантастиката са се сетили или не още. 

Цялото събитие ще бъде напълно безплатно за деца, учители, родители и всички посетители. Всеки желаещ ще има възможност да се включи и да се впише в духа на фестивала. 

Повече за този проект разказва Соломон Паси – основател и президент на Атлантическия клуб в България и бивш министър на външните работи. Той е инициатор за разработването на национална правна рамка за изследване на космоса и  страстен привърженик на българското членство в европейската космическа агенция.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад