Анализатори: Нужно е отчитане на управляващите и изучаване на политическите програми преди изборите

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Харалан Александров е съгласен с американските констатации, че проблемите в правосъдната ни система са отвъд главния прокурор. Една от основните критики към Иван Гешев е, че се държи като политик, а не като прокурор.
В същото време политиците, много преди него, заемали позата на прокурори, вместо да бъдат политици, каза анализаторът в "Още от деня". Социалният антрополог, заедно с политолога Росен Карадимов гостуваха в предаването.

Според Росен Карадимов съдебната система едва ли ще бъде в нечия предизборна програма, тя е твърде елитарна тема и не може да се залага на това, защото може да бъде разбрана от много малко хора.

Политологът обрисува предизборната обстановка така: желание за промяна има и то е сериозно в сравнение с предишни избори, има изчерпан модел, има познати играчи на терена и още - има тектонични движения отдолу, които могат да изненадат и социолозите.

По време на изборите тревогата за доходите ще бъде водеща, доминанта. Това означава,че който даде ясен хоризонт, стабилност и визия за промяна, той ще има превес. Според него ГЕРБ трябва да влезе в изборите с отчет на своята управленска програма. Той припомни две много добри намерения, залегнали в програмата на ГЕРБ, които не са изпълнени. Според Карадимов на тези избори внимателно ще се четат политически програми, заради страха за джоба.

Според Харалан Александров добрите намерения на управляващите са отстъпили от пред усилията за справяне с вируса.
Проблемът за отчитането на програмите е на гражданското общество, което трябва да изисква от управляващите да се отчитат.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад