Ананиев за скандала с Живко Коцев: Политическата димка се усеща

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Министерският съвет предлага на президента да освободи главен комисар Живко Коцев от длъжност. Темата коментира в „Още от деня“ Настимир Ананиев от „Продължаваме промяната“-“Демократична България“.

„Не съм изненадан, имайки предвид какво каза президентът Румен Радев днес. Въпросът е търсим ли някакъв политически мотив зад това действие, след като чухме онзи ден премиерът Денков, който каза, че се е чул с президента да обясни мотивите, дал му е конкретика и данни, той се е съгласил с това, че ще се оттегли самото искане за оставка.“, каза той.

Относно изтеклите снимки на Живко Коцев Ананиев посочи: 

„Ако някой по някакъв начин е нарушил закона, той трябва да си понесе отговорността. Не виждаме обаче някой да носи отговорност, виждаме как досъдебните доказателства за едно разследване изтичат в медиите - снимки, протоколи. Политическата димка се усеща. Ако това са наистина доказателства по дело, представяте ли си то да е на показ пред всички. Това ми напомня на златните години на Гешев. Даже имам дежа вю, когато бях тормозен по делото "Nexo", сега се оказва, че държавата ще бъде съдена за 3 млрд. Не е това начинът, по който трябва да се търси справедливост и правосъдие“.

Ананиев заяви, че не познава Живко Коцев.

„Разследващите органи трябва да си свършат работата. Нито снимките са наши, нито кучето е наше, нито пачките са наши. Имахме една кампания "кал и каскети", сега имаме нова – "кал и пудели"“, добави той.

Попитан за резултатите от работата на комисията за разследване на Мартин Божанов-Нотариуса, Ананиев отговори:

"Когато има хора, които трябва да изслушваме, няма кворум. ГЕРБ, ДПС и ИТН липсват. Когато никой не дойде на изслушване, има кворум. За какво ви говори това? ГЕРБ, ДПС и ИТН не желаят комисията да постигне някакъв резултат".

Вижте целия разговор във видеото.
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад