Андрей Цеков: Европрокуратурата не се е обръщала към министерството и към АПИ относно разследването на тунел "Железница"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Европрокуратурата не се е обръщала към министерството и към АПИ относно разследването на тунел "Железница", каза в студиото на "Още от деня" регионалният министър Андрей Цеков.

"Финансовото изпълнение на тунела започва 2019 година и приключва края на 2023 година. Общата стойност на проекта е 258 милиона. От тях 154 са разплащани по времето на кабинета "Борисов 3", 27 милиона по време на служебните кабинети на Стефан Янев, 19 милиона по време на кабинета "Петков", около 50 милиона по време на служебните кабинети на Гълъб Донев и 5 милиона в мандата на настоящото правителство. 

Цеков заяви, че не знае кой период разследват от Европейската прокуратура. 

"Правят впечатление няколко необичайни плащания. По време на последния служебен кабинет са платени около 42 милиона, от тях 28 са били актувани - представени са сертификати на 22 март, а са платени на 6 юни в деня, в който се закле кабинетът "Денков"."

По думите му това е необичайно, защото обикновено Пътната агенция разплаща регулярно - не чака 3 месеца да минат, докато извърши плащания по 4-5 различни сертификата.

"Европрокуратурата разследва факти, които касаят отношенията между изпълнител и трети лица", допълни Андрей Цеков. Според него тези действия са извън контрола на държавата.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад