Андрей Делчев: Вчера някои фирми, които не са членове на петролната асоциация, спекулативно вдигнаха цените с 30-40 стотинки

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Паниката за горивата у нас не е базирана на никакви обективни факти, това заяви за "Денят започва" изпълнителният директор на Българската петролна и газова асоциация Андрей Делчев.

"Ние сме в постоянен контакт и с Държавния резерв, и с рафинерията, която снабдява огромното количество горива в България. Рафинерията работи, има резерви, има горива. Складовете на фирмите са пълни. Държавният резерв поддържа 90-дневния запас от горива", увери той.

Андрей Делчев е категоричен, че в България недостиг на горива няма.

Той сподели, че вчера някои фирми, които не са членове на петролната асоциация, спекулативно са вдигнали цените с 30-40 стотинки и са нагнетили паника.

Днес няма опашки пред бензиностанциите, а цените са такива, каквито бяха - с малко увеличение отпреди ден-два и горива има. На големите вериги цените на горивата са под 3 лева, на по-малките бензиностанции са опитали по-високи равнища, каза още той.

Делчев предупреди, че паниката води до повишено търсене, от своя страна то ще доведе до скокообразно повишаване на цените и е по-добре да не си причиняваме това. Той отново подчерта, че горива има и запаси има достатъчно, както и че доставките не са нарушени.

Вижте разговора във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад