Андрей Райчев: Слабото звено в служебния кабинет е вътрешният министър

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Служебното правителство действа много енергично, някои министри се харесват на хората, каза социологът Андраей Райчев в "Още от деня", но посочи и слаби звена в състава - като министъра на вътрешните работи. Според него той се заплита от скандал в скандал. "Министърът на вътрешните работи е по дефиниция мълчалива фигура, той трябва да говори отмерено, ясно и главно с факти", коментира Райчев.

Всеки път се оказваме във филма за подслушванията, защото той е най-лесният, подслушването е факт, това може да бъде прекратено, според Андрей Райчев, но не от служебния кабинет, а от редовен парламент със закон и най-важното - със силна роля на парламента.

"Има подслушване на опозицията, сигурен съм, но подслушване и снимки имаше и за премиера... Ние живеем в отвратителна обстановка, в която премиер министърът може да бъде сниман в спалнята си, това да излезе по всички телевизии и никакви последици", отбеляза социологът, като посочи, че последният начин това да се прекрати е чрез бомбастични изявления.

Според Райчев някои от министрите в служебния кабинет правят толкова добро впечатление, че почти е сигурен, че ще бъдат взети и по-нататък в следващи управления.

Какво още коментира Андрей Райчев за действията на настоящото правителство и за предсточщите предсрочни избори вижте във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад