Ангел Найденов: Русия не успя да постигне стратегическите си цели в рамките на първия месец от войната

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В началото от втория месец от руската военна агресия срещу Украйна, руското командване обяви, че са постигнали своите цели от първата фаза на военните действия и минават към втора фаза – прочистването на Донбас. Не бих коментирал нещо, което не е обявявано. Но аз се съмнявам, че са постигнати подобни цели и се доверявам на анализите, които показват, че Русия не успя да постигне никакви стратегически цели в рамките на този първи месец. Нито Зеленски избяга, нито украинското правителство пропадна. Това каза бившият министър на отбраната Ангел Найденов в „Още от деня“.

„Руската армия не беше посрещната като армия освободителка. Тя се сблъска с решителна съпротива от страна на украинските части. Също така се видяха редица слабости в руската армия – нарушената комуникация и нарушената координация“, допълни той.

Според Найденов част от тези бойни групи, които се изтеглят от северозападното направление на Киев, се смята, че са за доокоплектоване и ново връщане в бойните действия в Украйна.

Бившият министър на отбраната препоръча да не се доверяваме на заявленията, че се ограничава военната активност на руските военни части около Киев и Чернигов, при положение, че се виждат масираните действия, които не се намалели, включително и ракетните атаки.

Вижте целия разговор във видеото.
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад