Ангел Найденов: Това, че има 800 млн. повече за отбрана, не означава, че могат да бъдат решени незабавно всички проблеми

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Това, че има 800 млн. повече за отбрана, не означава, че могат да бъдат решени незабавно всички проблеми - технологичната изостаналост на българската армия или пък мотивацията на военнослужещите. Това каза в „Още от деня“ бившият министър на отбраната Ангел Найденов. 

„Най-голяма загриженост предизвиква недостигът на хора. За този проблем са необходими аварийни мерки, т.е. всичко, което засяга заплащането, социалния пакет, закрилата и защитата на семействата на военнослужещите и условията, в които се реализира службата им“, смята той.

Бившият министър на отбраната коментира ходът на войната в Украйна:

„От есента на 2022 г. успехът на украинската контраофанзива основно в Североизточна и Южна Украйна беше факт. Този успех позволи да бъдат освободени близо половината от ново окупираните територии от страна на руските части. Същевременно през февруари 2023 г. се очакваше лятна контраофанзива с надежди за териториален напредък. Инициативата беше в ръцете на украинката армия“.

Според него превземането на Авдеевка открива оперативен простор за териториален простор за руските части на запад. 

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад