Ангел Петричев: Ще покажем съвсем друго лице в груповата фаза на Лига Европа

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев увери, че добрите години пред клуба предстоят, като едно добро представяне в груповата фаза на Лига Европа ще затвърди амбициите на отбора.

В интервю за предаването "Арена спорт" изпълнителният директор на българския шампион сподели, че спадът в представянето на тима идва от подмладяването на състава.

"Винаги си поставяме за цел влизане в груповата фаза на Шампионска лига. Нормално е да сме разочаровани. От друга страна от 2-3 години правим смяна на поколенията. Младите момчета продължават да държат задоволителни резултати, по отношение на участие в евротурнирите. Смяната на поколенията се отразява на резултатите. Добрите години за Лудогорец предстоят", категоричен е той.

Лудогорец участва в груповата фаза на Лига Европа за седма поредна година.

"Ще покажем съвсем друго лице в груповата фаза на Лига Европа. За жребия най-добре биха говорили хората от спортно-техническия щаб. От моя гледна точка жребият е добър, защото ще се изправим срещу именити отбори. Това е празник за нас. От гледна точка на тима, това е прекрасно. Тези момчета само могат да спечелят, изправяйки се срещу такива съперници. Всяка победа носи допълнителни приходи за клуба, което е важно. Ще се представим достойно, правили сме го преди, ще го направим и сега", добави той.

Ангел Петричев даде отлична оценка на Анте Шимунджа за свършената работа в шампионата през изминалите девет месеца.

"Анте Шимунджа спечели убедително българския шампионат. В края на миналата година изоставахме, но Лудогорец стана шампион с 21 точки разлика. Оценката няма как да не бъде отлична. В европейските клубни причини имаше обективни и субективни фактори, да не постигнем крайната цел. Има грешки, но те не са само в полето на старши треньора. Анте Шимунджа има фронт пред себе си да изгради игровия стил на отбора", допълни той.

Изпълнителният директор коментира контузиите на футболистите, трансфера на Алекс Сантана и амбициите пред клуба .Можете да видите цялото интервю във видеото.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

 
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад