Антон Кутев: Много разчитаме да има парламент, който да излъчи работещо и стабилно мнозинство

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Имам тягостно усещане за разминаване на дневния ред на обществото и на парламента, защото присъствието или неприсъствието на Митрофанова на откриването на Народното събрание нито ще доведе до сформиране на коалиция, "нито ще направи парламент, нито ще приеме бюджета, нито ще приеме законите по ПВУ, нито ще осигури тежката зима и компенсациите", това каза в "Още от деня" говорителят на служебния кабинет Антон Кутев.

По думите му Зеленски и Митрофанова безспорно са важни, но той би подредил приоритетите по друг начин.

Кутев заяви, че никой в България не подлага сериозно на съмнение евроатлантическата ориентация на страната ни.

Коментира и падането на цените на газа, като подчерта, че това не се дължи само на интерконектора. Другото важно условие са търговете за газ. "За първи път в България газът се купува с търгове. Има и още нещо важно и това е работата на президента, защото г-н Радев, с помощта на г-н Мицотакис, успя да осигури слотовете."

Кутев се спря и на проблема с инфлацията и доходите на хората, които не я настигат. Това реално означава, че българите обедняват.

"Точно затова ние казваме, че много разчитаме не просто да има парламент, а той да излъчи работещо и стабилно мнозинство, което да може да решава тези проблеми, защото пенсиите, инфлацията - това са неща, които зависят от бюджета", отбеляза той и допълни, че много се надява служебното правителство да не внася бюджета.

Целия разговор вижте във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад