Арести на политици - анализ на Петър Куленски от "Продължаваме промяната"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Извършени бяха процесуално-следствени действия в условията на неотложност от ограните на МВР", каза по повод арестите на знакови личности от ГЕРБ в "Говори сега" заместник-председателят на парламентарната група на "Продължаваме промяната" и член на правната комисия Петър Куленски. 

И счита, че те са разполагали с нужната оперативна информация, за да извършат тези действия. Посочи, че прокуратурата има основна функция в разследването - тя може сама да извършва процесуално-следствени действия. 

"Има доклад от АДФИ от м. юни 2021 г., който е изпратен на прокуратурата още тогава. В него е посочено, че на държавата е била нанесена щета в размер на близо 560 млн. лв. вседствие неупражнен контрол от страна на Министерство на финансите над Държавната комисия за хазарта. И тук възниква въпросът - дали прокуратурата съботира действията по разследването във връзка с корупционните сигнали и защо не разследва, и защо не събира доказателства във връзка както с този случай, така и с много други случаи, които касаят информацията за корупция при предходното управление", отбеляза Петър Куленски.

Какво още коментира той вижте във видеото.


 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад