Архимандрит Атанасий: Българите в диаспора все повече търсят общението си с Бога и запазването на православната си идентичност

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Съвсем неотдавна се появи най-новата, най-младата българска православна община - в Лайпциг. За момента това е последната църковна община, която беше регистрирана и по държавния закон на Германия преди няколко седмици, това отбеляза в "Религията днес" архимандрит Атанасий, протосингел на Западно- и Средноевропейска епархия.

Той изрази надежда, че предстои да бъдат регистрирани още много български общини, защото българите в диаспора все повече и повече търсят духовното, търсят майката църква, а именно - Българската православна църква, търсят общението си с Бога и най-вече запазването на православната си идентичност.

Архимандрит Атанасий посочи, че най-старата българска православна община е в Будапеща, където е един от най-добрия църковен фонд на цялата Западно- и Средноевропейска епархия. В Будапеща се намира и най-големият храм, строн извън пределите на нашата родина.

Вижте във видеото какво още каза архимандрит Атанасий, протосингел на Западно- и Средноевропейска епархия, по време на гостуването си в студиото на "Религията днес".

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад