Аркади Шарков: Клинична пътека за постковид синдром е абсолютно наложителна

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Сближаване на позициите в Института за спешна помощ "Пирогов". Служебният здравен министър Стойчо Кацаров отиде при лекарите. Какво се случи в "Пирогов", какви са причините и какви са изводите - по темата разговаряхме със здравния и икономически анализатор Аркади Шарков.

Шарков заяви, че Здравната каса извършва своята дейност, която проверява дейността на болниците по отношение изразходване на обществения ресурс, за който всеки един от нас плаща. По отношение на т.нар. "ревизия" на проверката на Касата, има законово установен път, по който това може да се случи и това е по съдебен път. "Пирогов" могат да обжалват и съдът да реши дали Касата е права в своята оценка или "Пирогов" е прав, посочи той.

От страна на НЗОК се създава система за верификация, чрез която всеки един от нас да може през мобилно устройство да получи нотификация за извършена му дейност и така той да може да реагира на получената информация, обясни Аркади Шарков.

Той обясни, че относно "Пирогов" е важно в кой смисъл се вижда злоупотребата. "Чисто административно това е злоупотреба спрямо правилата и условията, но финансово, когато говорим за лечебни заведения, които са хронично недофинансирани, понякога това е вариант да не фалира самото заведение".

Шарков беше категоричен, че обезателно е нужна клинична пътека за постковид синдром и всички заболявания, които следват от това.

Вижте целия разговор във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад