Асен Меджидиев: Първият хеликоптер за спешна помощ ще се достави до 15 декември

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Служебното правителство прехвърли спешната медицинска помощ по въздух към Държавния авиационен оператор (бившия Авиоотряд 28).

Това е в изцяло общ икономически интерес. Целта е трайно, устойчиво и много отговорно решаване на въпроса за осигуряване на въздушния транспорт, тъй като Държавният авиационен оператор се е доказал, каза министърът на здравеопазването Асен Меджидиев.

Имаме решение от вчера, с което Министерството на здравеопазването подписа с фирмата "Леонардо", за закупуване на шест хеликоптера по Плана за възстановяване и устойчивост, допълни министърът.

По думите му първият хеликоптер за оказване на спешна медицинска помощ ще се достави до 15 декември, а до средата на годината се очакват още два. Те ще бъдат позиционирани в София, Безмер и Долна Митрополия.

Той изрази надежда в следващите 20 дни да започне обучението на лекарите и медицинските сестри, които ще оказват въздушна помощ.

"Силно се надявам юни-юли месец да имаме хеликоптери и екипите да бъдат подготвени, както площадките и хангарите, да се създаде добър координационен център в София, който да регулира транспорта и да прави връзка със звената на спешна помощ в страната".

Асен Меджидиев категорично заяви, че България не желае повече доставки на ваксини за Covid-19.

Целия разговор вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад