Асен Василев: Няма да работим с ГЕРБ и ДПС

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Това, което политическите лидери обещават на тяхните гласоподаватели, трябва да го спазват. Ние дадохме много ясно обещание по време на кампанията, че няма да работим с ГЕРБ и ДПС и в момента го спазваме", заяви Асен Василев, съпредседател на "Продължаваме промяната", в специално интервю при Бойко Василев.

И подчерта, че имат огромни ценностни различия с тези две партии.

"Ние смятаме, че начинът, по който те са управлявали България, е изключително вреден за развитието на страната и че би било много по-добре те да не управляват България", заяви той.

Според гласа на избирателите те заемат първо и трето място и от тук нататък те трябва да управляват.

Василев припомни, че на миналите избори те са направили невъзможна коалиция - заедно и с ДСБ, и с БСП. Разговорите, които са провели тогава, са били прозрачни и по политики, за да се изгради доверие, управленска програма, консенсус, за да може след това да се сформира правителство.

"Това, което беше заложено в тази програма за управление, беше философията на "Продължаваме промяната" и начина, по който ние смятахме, че трябва да се управлява", каза Асен Василев.

Подчерта, че е абсолютно необходимо сега да има правителство. По прогнозни резултати "Продължаваме промяната" ще има 52-53 депутати, останалите около 120 депутати биха могли да излъчат правителство, стига да намерят допирни точки с философията на ГЕРБ и ДПС. Ключът за съставяне на правителство е в ръцете на мандатоносителя, отбеляза съпредседателят на "Продължаваме промяната".

На въпрос дали ПП все пак биха се коалирали с ГЕРБ на цената на компромиси, Василев коментира, че такава теория не съществува.

"Приемаме антикорупционен закон, слагаме г-н Рашков за шеф на КПКОНПИ, приемаме разследващ магистрат, който да може да разследва г-н Гешев, всякакви неща, които ние като предложихме, всички се разбягаха. ГЕРБ казаха, като предложихме тези неща, че това е началото на гражданска война. Това, което мога да обещая на гражданите е, че ние няма да предадем тяхното доверие".

Какво още каза Асен Василев - вижте целия разговор.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад