Атанас Атанасов: Демонтирането на паметника на Съветската армия е демонтаж на една историческа лъжа

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Демонтирането на паметника на Съветската армия е демонтаж на една историческа лъжа. Аз лично 33 години чакам да се махне този тотем на тоталитаризма. Това не е паметник, а инструмент на съветската пропаганда, използвана от сателита на комунистическата партия. Това заяви в студиото на "Денят започва" ген. Атанас Атанасов - съпредседател на ПГ на "Продължаваме промяната-Демократична България".

"Вижте какви сигнали от Москва - от външното им министерство ни заплашват, че ако премахнем този инструмент на тяхната пропаганда, тук ще се случи какво ли не. Ние сме независима държава, член на НАТО и ЕС, което е изключителна гаранция за нашата независимост, и ще определяме вътрешната си политиката според решенията на органите в тази държава", допълни той.

Атанасов беше категоричен, че ще гласува "за" промените в Конституцията, които допускат депутати и министри в правителството да са с двойно гражданство.

"Става въпрос да се даде възможност на хора, които по произход са български граждани, да се кандидатират. От там нататък народът, е този, който ще реши дали те ще станат депутати, министри и т.н.", обясни той.

По думите му Калин Стоянов ще е вътрешен министър до ротацията в правителството. Премиерът Николай Денков настоя за неговата оставка, но управляващите не стигаха до единна позиция за необходимостта от тази оставка, отбеляза ген. Атанасов и допълни:

"За идеята за оставката на министър Калин Стоянв няма подкрепа. През последните седмици МВР е флагман в покриване критериите за Шенген и това трябва да бъде отчетено. Грешките при охраната на този протест, ще станат известни при работата на Комисията, която аз оглавявам. До ротацията това ще е вътрешният министър. След това Мария Габриел и Николай Денков ще решат."

На въпрос за отменени таксите за транзита на руския газ съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ заяви: 

"Русия трябва да ни плаща такси за пренос, а не Сърбия и Унгария. Ние тази седмица ще отменим тези такси, няма никакъв проблем, за да можем да постигнем по-голямата национална цел."

Какво още коментира ген. Атанас Атанасов вижте във видеото.
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад