Атанас Атанасов: ГЕРБ не полагат усилие да създадат правителство с първия мандат

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Не участваме в неформални разговори за съставяне на кабинет. Прави впечатление, че първата политическа сила - ГЕРБ, не предприемат никакви действия, за да си осигурят мнозинство, което е много симптоматично. Това заяви в студиото на “Още от деня” съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов.

“Не знам дали целта им е избори до дупка, но е очевидно, че първият мандат няма да се състои”, допълни той.

На въпрос за обтегнатия тон на редовните консултации при президента, в които участва "Демократична България”, Атанасов отбеляза, че основната тема - съставяне на редовно правителство, е била коментиране бегло.

“Във втората част единственото нещо, което бяхме попитани и то от вицепрезидента, дали сме готови да получим третия мандат, ако се стигне до него. Като всяка политическа сила, която е в парламента, ние сме готови да получим третия мандат и сме готови с план да бъде реализиран. Но има първа политическа сила, има втора - неслучайно така сме подредени от избирателите и би трябвало да се положат усилия при първия и втория мандат. Аз не виждам никакво усилие от страна на ГЕРБ да създадат правителство с първия мандат”, отново акцентира съпредседателят на "Демократична България".

Според него пред първата политическа сила в парламента има два варианта - да бъде върнат мандата или:

“Да предложат правителство, но то ще бъде избрано не от политическите сили, които иска Бойко Борисов, а от коалицията, която се очертава, която избра председателя Рашидов - т.нар. хартиена коалиция. Това основно са ГЕРБ, ДПС и БСП.”

По думите му Борисов, “желаейки да бъде част от реформаторските сили, му се иска да има коалиция с “Продължаваме Промяната” и “Демократична България” - нещо, което няма как да се случи”.

 

Какво още каза Атанас Атанасов вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад