Атанас Атанасов: Ще бъдем солиден фактор и в следващия парламент

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В ситуация сме на задълбочена политическа криза, за съжаление за втори път парламентът не успя да излъчи правителство и да има стабилност, каза в "Още от деня" Атанас Атанасов, съпредседател на "Демократична България". 

Последните два парламента не успяха да излъчат правителство, но не са провалени, подчерта той. 

"Парламентът представлява българското общество по особен начин. Битката за промяна има много сериозна съпротива и, разбира се, наложително е да се мине през тези етапи", отбеляза Атанас Атанасов. 

По думите му, за да може да бъде решена политическата криза, е наложително да се търси концентрация на политически кризи в следващия парламент, които да са единомишленици, за да могат да създадат мнозинство.

"В "Демократична България" сме обсъждали, че за да може да се търси синергичен ефект за много по-мощна подкрепа на силите на промяната, е разумно да се търси предизборна коалиция", коментира Атанасов. 

Според него и сега е добре да се проведат срещи и разговори, за да се види къде в програмен аспект се припокриват общите цели. Ограночаването и борбата с корупцията са видели в действията на двамата ексминистри, докато са работили в служебното правителство, но трябва да се види и в държавното управление дали имат съвпадения.

Съпредседателят на "Демократична България" подчерта, че запазват подкрепата на симпатизантите си. 

"Насърчени сме и аз съм сигурен, че ще бъдем солиден фактор и в следващия парламент", подчерта Атанасов.

Вижте целия разговор във видеото.