Атанас Пеканов: Планът за възстановяване и устойчивост никога не е бил връщан, което е видно и от вчерашното изявление на ЕК

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Официално внесеният План за възстановяване и устойчивост е планът, който служебният кабинет внесе на 15 октомври в Европейската комисия. Това е официално внесената версия, заяви в "Денят започва" бившият служебен министър по управление на европейските средства Атанас Пеканов.

Той обясни, че след внасянето му, правителството е получило бележки по плана - технически коментари, които трябва да се изчистват, както и теми, които бяха отворени, "по които ние защитавахме нашата позиция. Тук може би не сме обяснили, че това беше и нашето очакване".

Пеканов подчерта, че планът никога не е бил връщан, което е видно и от вчерашното изявление на ЕК, че те продължават с оценката и анализа му.

"Няма нов план, но има изпращана комуникация в отговор на коментарите, които получихме и придобиха неправилна обществена трактовка, че планът е върнат. Не, планът не е върнат."

Новият кабинет продължава преговорите по плана, води се официална и неофициална кореспонденция, която тече почти всяка седмица.

Целия разговор вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад