Атанас Пеканов: Ротацията не трябва да се случва със спор за едно място

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Смъртта на Навални е много тъжна новина, която потвърждава, че борците за демокрация, за човешки права в Русия биват изпращани в затворнически лагер. Съжалявам, че Русия пое по този път да сее смърт в чужбина – войната в Украйна, но също и в рамките на териториите си. Случващото се ни говори за това колко различен и несигурен стана светът. Неслучайно темите на европейско ниво също се променят. Това каза в „Още от деня“ бившият вицепремиер Атанас Пеканов.

По повод предстоящата ротация на кабинета Денков – Габриел той коментира:

„Ротацията не трябва да се случва със спор за едно място и най-вече за личността, която ще бъде там. Иска ми се да говорим повече за политики и приоритети, а не за това кой ще бъде външен министър“. 

Според Пеканов темата за Плана за възстановяване и устойчивост се игнорира. 

„Грешка е, че редовният кабинет няма човек, който да се занимава с европейското финансиране и темата замина някъде назад. Всички инвестиции, които се случват в момента, са от тези пари, за които ние сме се борили и получихме през декември 2022 г.“, каза още той.

Относно думите на президента Румен Радев, че има политическо пространство за появата на нов политически проект, Пеканов отбеляза, че не се вижда в него.

Вижте целия разговор във видеото. 

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад