Атанас Славов, ДБ: Категорично остава идеята за разделяне на КПКОНПИ на две

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Демократична България" повече от година аргументираше необходимостта от сериозна реформа в антикорупционното законодателство, визията, която от "Продължаваме промяната" са внесли като конкретен законопроект, е работен заедно с ДБ", каза Атанас Славов, зам.-председател на ПГ на "Демортатична България", в "Денят започва". 

"Ние имаме подготвен законопроект в частта за отнемане на имуществото, съобразен с практиките на европейските съдилища и могат двата закона да се гледат в пакет в парламента. Тъжното в цялата ситуация е, че много месеци минаха от първоначалните варианти, които обсъждахме, до внасянето на законодателното предложение. За съжаление една част от колегите, в случая "Има такъв народ", на няколко пъти поставяха под въпрос концептуалната рамка, около която се бяхме обединили, и това доведе до забавяне", отбеляза Славов и подчерта, че за един законопроект 6 месеца не са много време.

Категорично остава идеята за разделяне на КПКОНПИ на две, внесеното предложение е за създаване на самостоятелен орган - комисия за противодействие на корупцията, от друга страна предложението, което "Демократична България" ще инициира, е за самостоятелен орган за отнемане на противоправно придобито имущество. 

Вижте цялото интервю.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад