Атанас Зафиров: БСП няма да бъде причина за бламирането на правителството

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

БСП няма да бъде причина за бламирането на правителството, каза в "Още от деня" Атанас Зафиров, председател на Комисията по отбрана в НС, депутат от ПГ на БСП. Окончателното решение за смяната на министъра на отбраната Стефан Янев с проф. Тодор Тагарев ще бъде взето от ПГ на БСП утре. Не са водени разговори за кандидатура за този пост на БСП. 

"БСП няма да прави по никакъв начин компромиси с националната сигурност на България, нещо повече - ние ще бъдем гарант в управляващата коалиция, че такъв компромис няма да бъде правен", категоричен беше Зафиров. 

Зафиров коментира и декларацията на БСП срещу войнаната в Украйна и позицията за санкциите срещу Русия, като посочи, че подобен род санкции не просто не работят, имат и реципрочно действие, което ще засегне най-уязвимата част от обществото и българската икономика. 

Подчерта, че БСП винаги е била за мирно решение на всички въпроси - последователна политика, която нямат намерение да ревизират, стига да не е заплашен миирът и суверенитетът на България.

БСП приветства започналият процес, макар и плах, - срещата на делегациите на Русия и Украйна и изразява надежда да има добри новини, защото това, което се случва в Украйна, носи характеристиките на истинска война. 

Атанас Зафиров заяви: "Аз съм категорино против България да бъде вкарвана в каквито и да е орбити на влияние или да бъде диктувано каквото и да е поведение, което да не кореспондира с националния интерес". 

Тезата, която би могла да доведе до национално обединение е наличието на огромно българско малцинство в зоната на военните действия - това е въпросът, който трябва да стои за решаване пред България. 

Какво още каза Атанас Зафиров вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад