Атанас Зафиров: От легитимната БСП може да очаквате само положителни новини

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Няма криза на легитимността, свързана с БСП, и никога не е имало. Фалшивите новини от вчера ги отдавам на общия контекст на брожение около БСП, не вътре в БСП, както и на оздравителните процеси в БСП, които текат в момента, и на страхаче българската левица много уверено и силно може да се върне в активната политика. Така че няма новина, а има очаквано и легитимно юридическо решение на Софийски градски съд от днес. Така коментира в студиото на "Още от деня" Атанас Зафиров - и.ф. председател на БСП, съдебното решение, с което Корнелия Нинова се заличава като председател на БСП и лице, което представлява партията.

"В момента ние вървим по нашата процедура. Не знам какви преврати има в главата на някои хора, но след подадена легитимна оставка, декларирана и пред Изпълнително бюро, и пред всички членове на БСП с нарочно писмо, нашата процедура е да бъде избран изпълняващ функциите един от заместниците на досегашния председател. Това се е случило, нищо по-различно не се е случило", обясни той.

Нашият колективен орган зададе "една политика на помирение в партията, на подадена ръка, на консолидация в лявото политическо пространство, но не декларативна, а истинска", и вероятно това предизвиква някои брожения, предположи Зафиров и допълни, че от процеса на обединение на лявото се страхуват "хората, които имаха интерес БСП да бъде слаба, малка партия, лесно манипулируема, лесно насочвана".

"Не искам да говоря за миналото, искам да говоря за бъдещето. От легитимната БСП може да очаквате само положителни новини", категоричен беше той.

И веднага даде пример - започнали са разговори с трите най-големи идейни течения в партията, които останали нечути и неразбрани.

"Срещата премина много добре, бяха набелязани няколко точки, по които да се работи съвместно", отбеляза Зафиров.

По думите му процесите текат в две направления. Едното е вътрешното направление, в което предстои работа за вътрешна консолидация, както и преразглеждане на някои наложени наказания.

"Във външното направление за консолидация на лявото проведохме поредица от срещи, включително и днес имах две срещи с политически сили от лявото политическо пространство, където върви усилен процес на консолидация", заяви той. 

Какво още каза и.ф. председателят на БСП вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад