Атанас Зафиров: Повечето приоритети, посочени при приемане на мандата, левицата е отстоявала през последните години

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Нормално е най-голямата политическа сила, спечелила изборите, да посочи свой кандидат, смятаме в началото на следващата седмица да поканим г-н Николов в парламенратната група на разговор, каза в "Още от деня" Атанас Зафиров, заместник-председател по коалиционната политика на БСП, по повод връчения от президента  проучвателeн мандат за съставяне на правителство на "Има такъв народ".

От приоритетите, които ще бъдат включени в програмата на бъдещото правителство ще зависи подкрепата на БСП, подчерта Зафиров.

В първите си думи Пламен Николов заяви, че има няколко приоритета - Плана за възстановяване и развитие, справянето с предстояща ковид криза, пенсиите, които трябва да бъдат преизчислени, съдебната реформа, мажоритарни избори.

"Повечето приоритети, посочени при приемането на мандата, левицата е отстоявала през последните години, така че аз съм удовлетворен от  тези първоначални приоритети", каза Атанас Зафиров.

Той уточни, че предстоят разговори по приоритетите, по които няма съгласие и не е възможно да има 100% покриваемост на приоритетите и никой няма такива очаквания.

За имената на бъдещите министри изрази надежда те да бъдат оповестени достатъчно, за да имат време в партията да ги обсъдят и вземат решение.

"Лицата, които ще прилагат тези политики, имат значение, но разбира се най-важното са самите политики, но и те да залегнат в една бъдеща програма", така Зафиров отговори на въпрос за подкрепа на правителството в пленарна зала.

И подчерта, че това днес е нормална процедура и от БСП не са изненадани от хода на събитията.

Целия разговор вижте във видеото.

 

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад