Атанас Зафиров: Ще се коалираме с партии, които защитават българския национален интерес

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Атанас Зафиров, зам.-председател на БСП, определи напускането на 50 членове от БСП и кмета Станислав Владимиров в Перник на партията като оздравителен процес.

"Клиентелата напуска БСП", заяви той по този повод в "Още от деня".

По думите му по-голямата част от партийната организация в Перник е на практика част от общинската администрация и като такава участва в нечистоплътни опити за смяна на ръководството, смана на председателя на БСП в опит да бъде изпълнена политическа поръчка, която нямаше как да се случи.

"Ясни са, знаем ги и сценаристите, знаем и поръчителите - същите хора, които вчера се опитаха да опорочат и конгреса на партията. Част от тях ги видяхме наредени на другия ден на една маса в обявяването на нов политически проект. Целта беше БСП да стане една послушна партия, която да бъде направлявана лесно в различни посоки", подчерта Зафиров.

Според него действията на тези хора, които отдавна не работят зяая БСП, ще мобилизират партията.

На въпрос с кого ще се коалира БСП Атанас Зафиров посочи, че това ще покажат резултатите от изборите, както и допитването, което ще направят до цялата партия под формата на партиен референдум.

"При всички положения това ще бъдат партии, които защитават българския национален интерес", категоричен беше зам.-председателят на БСП.

И отрече вариант, при който да участват заедно с ПП "Възраждане" в управление. Но когато става въпрос за национален интерес, както е това за въвеждане на еврото и когато това кореспондира с тяхната последователна позиция за еврото, против което те не са, но са за въвеждане, когато има пълните гаранции, че няма да удари по джоба и по благосъстоянието на българския гражданин и българския бизнес.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад