"Библиотеката" на гости на новата библиотека в Бургас

Цялото предаване
В предаването
Всички броеве

Предаването на БНТ „Библиотеката“ гостува с изнесено студио в новата и най-модерна библиотека у нас. Центърът за съвременно изкуство и библиотека „П.К. Яворов“ се намира в Бургас и е една от най-иновативните и съвременни сгради в България. Инвестицията за малко над 9 милиона лева превръща сградата на бившата болница в модерно пространство с впечатляваща архитектура и дизайн, което обединява посетители и читатели от всички възрасти – от 6 месечно бебе до столетници.

Библиотеката е отваря врати на 1 април 2021 г. и впечатлява със своето многообразие от книги, модерни читални, изложбени галерии, интерактивна зала за обучения, модерно хранилище и още много пространства, които зрителите ще видят в ефира на БНТ. Нещо повече – чрез новата библиотека е разрешен и един дългогодишен проблем – в продължение на години много книги са били разпръснати в различни сгради из целия град.

Специални гости на предаването ще бъдат кметът на община Бургас – Димитър Николов, Яна Кършийска – директор на регионалната библиотека, Роза Боянова – председател на Бургаската писателска общност и писателят Георги Бърдаров, който започва нова рубрика в „Библиотеката“ – „Точки на вдъхновение“.

Гледайте предаването "Библиотеката" в неделя от 15:30 ч. по БНТ1!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад