Биков: Нашата цел е България в края на тази година да има подсигурен бюджет за следващата

Предаване: Още от деня

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Протестът в последните дни изчерпа енергията си. Това е мнението на депутата от ГЕРБ Тома Биков.

"Това, че БСП и ДПС не се регистрират, не спира по никакъв начин работата на парламента. Това е техен избор. Имали сме и други ситуации с подобна реакция от тяхна страна. Протестът в последните дни изчерпа енергията си. Това не означава, че в България има спокойна ситуация и че всичко е наред. Протестът артикулира ясно какво иска. Оттам нататък българското общество и различните политически сили се позиционираха спрямо него и той се превърна в рано започнала предизборна кампания", каза Биков.

"Нашата цел е България в края на тази година да има подсигурен бюджет за следващата. Да има актуализация на бюджета за тази година, да има предвидени мерки за бизнеса и пострадалите от кризата, за да подсигурим следващата година, която е абсолютно неясна", посочи той.

Велико народно събрание предлагаме, за да могат, вкл. и политическото представителство на протестиращите да има терен да прокара една немалка част от исканията на политическите формации, които подкрепят протеста и ние предварително сме заявили, че ако има ВНС, ще подкрепим техните искания, изтъкна депутатът от ГЕРБ.

Той подчерта още, че конституция ще приемат и напишат 2/3 от мнозинството във Великото народно събрание. Това означава, че нито една политическа сила ще може сама да напише конституцията.

Вижте целия разговор във видеото!