Битката за "Дондуков" 2 - анализ на политолозите

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ще се отразят ли на кампанията за изборите разкритията на досиетата "Пандора" - тази тема коментираха в "Още от деня" политолозите Димитър Ганев и Страхил Делийски. 

"Става дума за двама бивши политици, чиито имена вече знаем - нито един от двамата няма да участва в предстояшата кампания. Според мен няма това да бъде препъни камък за новата формация на Петков и Василев, не вярвам, че това ще бъде нещо, което ще им обърне тренда", отбеляза Димитър Ганев.

"Има смисъл тази тема отвъд кампанията при всички положения. Това е една много сериозна тема, за която ние, като общество, трябва да говорим. Аз лично се учудвам, че български политици и бизнесмени използват офшорните зони, при положение, че ние сме си почти офшорна зона, Това е много сериозна тема, но не е кампанийно толкова щекотлива. Голям е въпросът откъде са парите в офшорните зони", коментира Делийски.

Претендентите за президентския пост вече дадоха първите си медийни изявления.

"Тонът беше конфротационен - поне от г-н Панов, но това е най-нормалното нещо, защото всички тези изказвания и позиции трябва да ги разглеждаме в контекста, че това са кандидати за определена длъжност. В случая на г-н Панов - той трябва да се покаже различен както от Радев, така и от проф. Герджиков", каза Димитър Ганев.

"За съжаление ситуацията е такава, че всички претенденти, оставям Радев настрани, защото той е в друга позиция, той може би няма да прави и същинска кампания, защото е действащ президент, останалите влизат в кампанията, говорейки на ай-близките си привърженици, което е парадоксално. От една страна имаме инициативни комитети, което е хубаво, защото това е един начин партиите да се свържат с различни структури на гражданското общество. Ако погледнете структурата на трите инициативни комитета - тя е изключително сходна като профил на подкрешящите", подчерта Страхил Делийски. 

И посочи, че от тях липсват огромни социални групи, на които още никой не е започнал да говори. "На прекалено малко публика говорят все още кандидатите", посочи Делийски.

Вижте още от амализа на политолозите във видеото.
 

Последни броеве

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад