БНТ при българите от Западните покрайнини

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

БНТ започва поредица от срещи и разговори с българите от Западните покрайнини. Екипът на предаването „България от край до край" беше в Цариброд, където представи документалния филм „Майката на Апостола", посветен на майката на Васил Левски – Гина Кунчева.

Филмът ще попадне в програмата и на радио и телевизия "Цариброд", която има договор с БНТ да излъчва части от програмата на националната телевизия.

В "Денят започва" журналистът Надя Обретенова разказа подробности за инициативата.

"Знаем колко са българите в Цариброд и знаем как тези хора обичат България и живеят с нейната история, с нейните проблеми и какъв стремеж имат да се докоснат до нашата култура, до нашата история и да могат да съпреживяват това, което само БНТ може да им предложи, а именно - да гледат документални филми, програми, предавания, новини. Да ги среща с хора, които могат да им разкажат повече за техните корени и за тяхното минало", заяви Надя Обретенова.

Утре, на националния празник 3 март, екип на БНТ отново ще е в Цариброд, за да представи пред сънародниците ни документалния филм на Весела Смилец "Заловени писма".

Подробности вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад