Богдан Богданов: Радвам се, че успяхме да спрем една скита приватизация

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Това е битка на много хора, в която аз се включих на един доста напреднал етап, и се радвам, че имах възможността да направя нещо полезно в този момент като министър на икономиката, а именно - да спрем една скрита приватизация. Това заяви в студиото на "Още от деня" Богдан Богданов, депутат от “ПП-ДБ” и бивш икономически министър.

"Тази скрита приватизация и този казус започва още през 2006г., когато постепенно във времето в различни правителства, при различни министри на икономиката, се прехвърлят акции към едно частно дружество, собственост на Георги Гергов, и постепенно той става мажоритарен собственик на панаира и целта с този последен апорт на 29% от акциите на Пловдивския панаир беше да се стигне до собственост от над 70%, което в крайна сметка развързва ръцете на "Пълдин тур инвест" да взима еднолични решения. А именно, панаирът можеше да се превърне в следващия най-голям жилищен квартал в Пловдив, защото много хора може би не знаят, но това е петият по големина панаир в Европа разположен на над 300 дка в центъра на Пловдив." 

По думите му, това решение на Софийски градски съд е една поредна стъпка към спирането на скритата приватизация и с него съдът казва, че апортът на тези акции от Варна към "Пълдин тур инвест" е нищожен, защото е нарушил няколко разпоредби от Закона за приватизация и следпривматизационен контрол.

"Лошата вест е, че Община Варна и "Пълдин тур инвест" са осъдени да платят близо 760 хил.лв. на Министерство на икономиката, а тези пари ще дойдат от данъкоплатците на Варна."

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад