Богдана Панайотова: До 15 септември мостът на бул. "България" в София ще бъде частично пуснат

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

От днес е започнало временно укрепване на компрометирания мост на бул. "България" в столицата и се очаква до 15 септември участъкът да бъде частично пуснат. Това заяви в "Денят започва в неделя" и.д. главен архитект на София Богдана Панайотова.

Подготовката е започнала още днес. Укреплението ще представлява огромно подпорно скеле и ще стои там до окончателното взимане на решение за основен ремонт на моста. Панайотова отговори на обвиненията на директора на АПИ, че Столична община не предприема действия за укрепване на съоръжението:

"От средата на май, когато са установени проблемите, общината е извършила проверка на място, съставени е протокол, уведомена е АПИ. УАСГ е помолен за спешен анализ заради компрометирането на моста и те извършват основно обследване и изпращат становище".

Възникналият спор всъщност е кой трябва да финансира укрепването и това тепърва ще се решава, посочи Панайотова.

"След като излезе становището на университета, след като всички специалисти обследваха ситуацията, ние сме предприели единственото законно действие от страна на кмета - затваряне на участъка".

По казуса с незавършения участък на Околовръстното шосе се работи от 2006 г. насам, посочи още Богдана Панайотова.

"За съжаление, етапът е много-много напреднал и той е до там, че след 2021 година министърът на регионалното развитие дава конкретни указания как да се извърши един план за регулация с схеми към него по едно основно трасе, което е работено вече 3-4 години. И то е направено точно по начина, по който е казано от министъра", каза тя.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад